Ora Pamantului 2008 in lume

In acest an, actiunile prin care s-a sprijinit campania Earth Hour au capatat amploare. Media a fost concentrata tot pe Sydney, orasul australian care la 31 Martie anul trecut luase pozitie fata de incalzirea globala. La ora locala 20.00, luminile Podului Harbour si ale Operei au fost stinse. Alte milioane de australieni au urmat exemplul.

Luminile de pe bulevardul principal al capitalei filipineze Manila au fost si ele stinse pentru o ora. Centrul Cultural al orasului si cateva hoteluri au participat si ele la actiune.

Ora Pamantului a fost marcata si in Canada. Se estimeaza ca 5 milioane de canadieni au participat la actiune. La Toronto, mii de persoane au iesit in Nathan Phillips Square si in Dundas Square unde au fost organizate un spectacol si o expozitie de masini electrice. Primarul David Miller a tinut un discurs in care ii incuraja pe locuitori sa sprijine demersul. Pe perioada Orei Pamantului, orasul Toronto si-a redus consumul de energie cu 262 de megawati.

sursa foto :Youtube.com, Earth Hour by energiaus

La Paris si la Roma, timp de cinci minute, au fost stinse luminile Turnului Eiffel si ale Colosseumului. In campanie s-au mai inscris si alte orase mari ale lumii: Melbourne, Brisbane, Manila, Tel Aviv, Copenhaga, Chicago, Atlanta, Phoenix, San Francisco, Bangkok.

Exprima-ti parerea